2017.
05. 15.

Hazug emberek, és sánta kutyák

Ne fecséreld értelmetlen dolgokra…

A hazug embert (állítólag) könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát. Kérdés, hogy megéri-e a vesződséget? Szerintem sokkal hasznosabb dolgokkal is töltheted az idődet, mint, hogy hazug emberek után szaladgálsz, és az igazságért harcolsz.

Egyébként belegondoltál már, hogy miért olyan fontos tudnod az igazságot? Vajon mire vagy képes az igaz információ birtokában, amire anélkül nem? Miért zavar az, ha hazudik neked valaki? És ami talán még ennél is érdekesebb kérdés: miért háborít fel az, ha nem is neked, hanem valaki másnak hazudik, és az egészhez valójában semmi közöd, mert érintve sem vagy benne? Mondjuk egy TV sorozat nézése közben, vagy egy ismerősöd elmesélése alapján? Az egyiket sajnálod, mert becsapták, a másikra pedig haragszol, mert álnok módon elbánt áldozatával.

És azt észrevetted már, hogy mindeközben téged manipulálhatnak? Együtt érző leszel valakivel kapcsolatban (megsajnálod) pusztán az alapján, hogy hallasz egy történetet (aminek az igazságtartalmáról egyébként semmit sem tudsz, mert csak az egyik oldal elmesélésére alapozol), majd esetleg döntést hozol, és cselekszel. Így könnyen lehet, hogy az orrodnál fogva vezetnek, és mire észbe kapsz, már nyakig ülsz a slamasztikában.

Tehát becsaphatnak úgy, hogy hazudnak neked, és becsaphatnak úgy is, ha csak elmesélik neked, hogy becsaptak valakit. Hm... Érdemes óvatosnak lenned, mert úgy tűnik, hogy addig, amíg az igazság kérdését fontosnak tartod, addig manipulálható vagy, és nem tudhatod, mikor csapnak be.

Loós Balázs

AnaLog Módszer

 

AnaLog Módszer képzés, ahol a módszerről, önmagad változtatásáról, az érzelmek feldolgozásáról, és a gátlások oldásáról többet megtudhatsz.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal:
Ha szeretnél értesülni, ha új cikket teszünk közzé, akkor...

Kapcsolodó cikkek

2024.
02. 19.

Hogyan állj ki önmagadért?

Eszter egy társasházi lakásban élt. Nagyon szeretett ott lakni, mivel a munkahelye és a városközpont…
Elolvasom
2023.
11. 29.

Ne feleselj!

Ne vitatkozz! Változz! A logika hasznos minden helyzetben, kivéve, ha újjal, váratlannal találkozol. Ne gondolkodj, figyelj! Ne feleselj! :-)
Az egyik leghasznosabb szabály az életben talán az, hogy tanuld meg, hogy soha nem vitatkozol…
Elolvasom
Copyright © 2011 – 2024 | AnaLog Módszer - Loós Balázs - Minden jog fenntartva