2015.
07. 26.

Miért van szükség az érzelmek oldására?

Minden ember élete három szakaszra osztható.

Az első a gyermekkor. Ennek során alakítod ki a viselkedésmintáidat, melyek összessége alkotja a személyiségedet. A viselkedésminták kialakításának  a meghatározó része lezajlik, mire megtanulsz beszélni. Utána már csak finomítasz rajta. A személyiség kialakulása a gyermekkor végére lezárul. Ekkor alakulnak ki azok az érzelmek is, melyek a későbbiekben a viselkedésmintáidat, tehát a személyiségedet meghatározzák. Az életednek e szakaszának célja tehát a tudattalan  viselkedésminták kialakítása. A gyermekkorban a kíváncsiság dominálja az életedet.

A második szakasz a fiatal felnőttkor. Ez életednek az a periódusa, ami a tapasztalásól szól. A feladata az, hogy a gyermekkorodban kialakított viselkedésmintáidat alkalmazva minél több tapasztalatot gyűjts. Ezért ezt a szakaszt már nem a kíváncsiság, hanem a vágy irányítja elsősorban. A tapasztalat gyűjtés célja pedig az, hogy végül bebizonyosodjon a számodra az, hogy ezek a gyermekkorban kialakított viselkedésminták (a személyiséged) nemhogy hasznodra nem válik, de adott esetben akadályoz, vagy a vesztedet okozza. A gyermekkorban kialakított érzelmek a fiatal felnőttkorban elmélyülnek, és fokozatosan egyre észrevehetőbbé, problémássá válnak a számodra. Mivel egyebet nem tehetsz velük, fokozatosan egyre inkább igyekszel őket elfojtani.

Az élet első két szakaszának megélése a többség számára kevéssé okoz problémát, habár a gátlások akadályozhatnak mind a kíváncsiság, mind pedig a vágy megélésében.

Az ember életének harmadik szakasza az érett felnőttkor. Ez a szakasz már komoly kihívást jelent a legtöbb ember számára. Itt csak akkor juthatsz át sikerrel, ha felismerted, hogy a személyiséged, tehát a gyermekkorod során kialakított tudattalan viselkedésmintáid akadályoznak a további haladásban, fejlődésben. Ha ez a felismerés megszületett benned, akkor felkészültél a személyiséged oldására, és ezáltal érett felnőtté formálhatod önmagadat. Ez akkor történik meg, ha a fiatal felnőttkorban szerzett tapasztalataid segítségével fokozatosan fokozatosan feldolgozod az érzelmeidet, és ezáltal oldod a tudattalan viselkedésmintákat. Minél több viselkedésmintát oldasz, annál inkább képes vagy a személyiséged elengedésére, és ezáltal az elfogadásra. Ez a kulcs a boldog, és egészséges élethez a továbbiakban. Az úton való haladásban az érzelmeid vannak a segítségedre, melyek jelzik, hogy megért a pillanat a változásra (feldolgozásra). Ezen a harmadik szakaszon sikerrel átjuthatsz tudatosan, és tudattalanul is. Van, akinek a számára még nyitott a tudattalan út, és vannak, akik már csak a tudatos változást választhatják. Az utóbbi csak akkor válik lehetségessé a számodra, ha ismered, és érted az emberi elme működését, valamint az érzelmek feldolgozásának, és velük a viselkedésminták, és így a személyiség oldásának a módját.

Egy dologban egészen biztos lehetsz. A harmadik szakaszt csak akkor járhatod sikerrel, ha az érzelmeidet oldod. Anélkül legfeljebb megöregszel, de érett felnőtt (szabad) nem lehetsz. Szabad csak úgy lehetsz, ha az életedet nem irányítják sem a szüleid (gyermekkor), sem pedig a tudattalan viselkedésmintáid (fiatal felnőttkor).

Loós Balázs

AnaLog Módszer

Kapcsolódó cikkek, linkek: 

Az elme működéséről, az öngyógyításról és probléma megoldásról további információkat tudhatsz meg az AnaLog elme I. című könyvből, vagy az AnaLog elme I. című képzésen.

Problémáid oka az elméd

A tünetek (gátlások) célja, és kialakulása

Mitől függ, hogy milyen gyorsan gyógyulsz?

AnaLog Módszer konzultáció

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal:
Ha szeretnél értesülni, ha új cikket teszünk közzé, akkor...

Kapcsolodó cikkek

2024.
02. 19.

Hogyan állj ki önmagadért?

Eszter egy társasházi lakásban élt. Nagyon szeretett ott lakni, mivel a munkahelye és a városközpont…
Elolvasom
2023.
12. 18.

Hogyan kezeljük, ha a gyermekünk hisztizik?

A játszótéren egy három év körüli kislány először csak pityergett, majd egyre jobban elkeseredett és…
Elolvasom
2023.
03. 20.

Őfelsége: A féltékenység

Ebben a cikkben körüljárjuk a féltékenységről kialakult téves elképzeléseket és szeretném megmutatni az olvasónak, hogyan…
Elolvasom
Copyright © 2011 – 2024 | AnaLog Módszer - Loós Balázs - Minden jog fenntartva