Várszegi Anikó AnaLog története:

Miért az AnaLog módszer mellett horgonyoztam le végül?

Miért AnaLog?

Mert szeretem a racionális, józan, hűvös dolgokat annak ellenére, hogy pontosan tisztában vagyok vele saját tapasztalatból, hogy az ember spirituális lény is.

Abban hiszek, hogy most azért élek itt, hogy jól érezzem magam, és ezt tanitsam, képviseljem, hitelesen.
Sok módszert kipróbáltam már, és mindegyiknek megvolt a maga szépsége, de mindig volt bennem egy kétség, egy kellemetlen érzés, többlet, vagy hiány. Kérdőjelek. Egy idő után elakadtam a fejlődésben ezekkel a módszerekkel. Úgy éreztem, elkezdtem magam körül forogni, beszorultam, és nem haladtam velük tovább. Továbbá zavart, bárhová is mentem, a tanácsadás, mert sosem tanácsért, észosztásért, meseszövésért mentem sehová, hanem inspirációért, ingerekért, melyek hozzásegítenek a továbblépéshez. Mégis rengeteg kéretlen tanácsot kaptam, kivéve itt.

A felelősség azé, aki változni akar

Az AnaLog-ban megmarad a jogom ahhoz, hogy minden egyes megoldásomra saját magam jöjjek rá, és ezt akár minden nap felülírhassam, hiszen minden nap fejlődöm, változom, növekszem, vagy épp zsugorodom. Mikor, hogy jó nekem.
Megtanultam, hogy mások kérdéseire ők maguk tudnak válaszolni, nekem nem kell osztanom az észt. Ezzel a felelősség a kliensnél marad. Ezért olyan klienseim lehetnek csak, akik képesek felelősséget vállalni saját magukért, döntéseikért, és az életükért. Tehát egy elég szűk réteg, de nekem éppen elég ahhoz, hogy boldog legyek, és szeressem a munkámat, de más, számomra fontos dolgokkal is foglalkozhassak. Úgy éljek, ahogyan mindig is szerettem volna.

Letisztult

Totálisan letisztult, sallangmentes, és önmagát is fejlesztő "organizmus". Nincs benne semmiféle fennkölt kizárólagosság. Bárki számára elérhető, aki rendelkezik józan paraszti logikával, és szeretne felnőni. Aki szeretne kivezetődni a függés, befolyásolás, megmentés, önsajnálat, sehová sem vezető, megbetegítő játszmáiból, amiket jól megtanult, és észrevétlen működtet.

16 éve dolgozom segítő szakmában. Tapasztaltam a saját bőrömön is, hogy az elmúlt évtizedekben, a lakosság egy bizonyos rétege számára szinte teljesen normálissá vált külső, képzett segítséget kérni problémáik megoldásához. Sokan közülük éppen hogy kivezetik magukból azt az energiát, ami rendelkezésükre áll a megküzdésre, megoldásra saját életük felett. Sokan terápiafüggőkké  válnak, ahol gyakorlatilag tovább folytatják a szüleikkel, párkapcsolataikkal, félbehagyott házasságaikkal, gyermekeikkel le nem rendezett szálaikat. A felelősséget megpróbálva átruházni segítőjükre, vagy csoportba járás esetén kiterjesztve csoporttársaikra is.

Az AnaLog-gal ezt a játékot már nem lehet tovább játszani. Így, maguktól hullanak le mindazok, akik még ragaszkodnak a fájdalomból, szenvedésből, önsajnálatból, áldozati játszmából adódó tanulás köreihez. Akik még nem szeretnének felelősséget vállalni se múltjukért, se jelenükért, se jövőjükért. A helyükre új, felelősségteljes kliensek lépnek, akikkel élvezet a munka, és rövid idő alatt látható a fejlődés, haladás.
Ezeken kívül pedig még 1000 más okból is.

Várszegi Anikó

2023. august 26.

Ha tetszett, oszd meg a barátaiddal:
Ha szeretnél értesülni, ha új cikket teszünk közzé, akkor...

Kapcsolodó cikkek

2023.
01. 10.

„Te mire vágysz?” kérdezte az Aranyhal, avagy gondolatok az újévi fogadalmak természetéről

Amikor sok évvel ezelőtt A Füzetemet bevágtam a sarokba, egy dolgot megtartottam, az pedig az…
Elolvasom
Copyright © 2011 – 2024 | AnaLog Módszer - Loós Balázs - Minden jog fenntartva
bubble