Loós Balázs

  • Alapító
Bemutatkozás
Elérhetőségek
Cím:
1092 Budapest, Ráday utca 47. (28. kapucsengő)
Telefon:
+36-30-9323-923
Email:
info@analogmodszer.hu
Ha szeretnél konzultációra jelentkezni, kattints ide!

Amit tudnod érdemes rólam:

Loós Balázs vagyok, az AnaLog Módszer megalkotója és az AnaLog elme I. című könyv szerzője. 2004 óta foglalkozom az emberi elme működésével, az érzelmek, és viselkedésminták tanulmányozásával, feldolgozásával, és változtatásával. Eredetileg mérnök vagyok.

Az AnaLog Módszer kidolgozására a kényszer vitt rá. Amikor belevágtam, már évek óta foglalkoztam önismerettel, és bármerre fordultam mindenhol az köszönt vissza rám, hogy én magam döntök a sorsomról, én határozom meg azt, hogy milyen életem lesz, illetve van. Mérnökként egyrészt nagyon racionálisan gondolkodom, másrészt rendkívül szkeptikus is vagyok. Nem szeretek semmit elfogadni anélkül, hogy kipróbálnám, megérteném a lényegét, és átlátnám a működését. Számomra logikus felvetés, hogy, ha a sorsomról magam döntök, akkor annak, ahogyan viselkedem, közvetlen ok-okozati kapcsolatban kell lennie azzal, amit az életemben tapasztalok, és ezért, ha változtatni akarok azon, amit tapasztalok, akkor a viselkedésemen kell változtatnom.

Sajnos erre vonatkozó pontos információkkal senki sem tudott ellátni, mindössze annyit sikerült megtudnom, hogy az érzelmeimet kell oldanom, mert azok irányítják a viselkedésemet. Azt nem tudták megmondani, hogy pontosan milyen érzelmek, és hogyan irányítanak, hogyan tudom őket felismerni, és kapcsolatba hozni a viselkedésemmel, és az életemben bekövetkező eseményekkel, és azt pedig legfőképpen nem, hogy mitől kerülnek oda, ahol vannak, és hogyan lehet őket megváltoztatni. Ezek hiányában pedig lehetetlen meghatározni az ok-okozati kapcsolatot egy tünet, vagy probléma, és a viselkedésem között, és nem láttam bizonyítva azt az állítást sem, hogy a sorsomat magam irányítom.

Nem maradt más a számomra, mint, hogy magam eredjek a nyomába ezeknek a kérdéseknek annál is inkább, mert enélkül nem tudtam segíteni másoknak sem. Különféle technikákkal ismerkedtem meg, melyeknek a célja általában az érzelmek oldása volt. Azt tapasztaltam, hogy így, vagy úgy, de a hatékonynak mondható módszerek mindegyike transzállapottal dolgozik, és belső képek, vagy emlékek felidézésén keresztül igyekszik elérni a célját, az érzelmek feldolgozását. Sajnos logikus, és érthető magyarázattal még akkor sem tudott egyik sem szolgálni, ha egyébként segített. A legtöbb, amit el tudtam érni az volt, hogy a transzállapot segítségével fény derült arra, hogy egy bizonyos esemény azért volt jelen az életemben, mert gyermekkoromban történt valami, ami azt indokolttá tette. Csakhogy attól, hogy tudom, hogy azért rossz nekem most, mert gyermekkoromban, vagy előző életemben az a bizonyos esemény történt, még nem fog változni a helyzet.

Én viszont azt szerettem volna, hogy változzon. Ezért a saját elképzeléseim, és feltevéseim alapján kezdtem dolgozni, és keresni, hogy milyen érzelmeink vannak, azok hogyan jönnek létre, milyen kapcsolatban állnak egymással, és hogyan irányítják a viselkedésünket. Ennek során fokozatosan megértettem azt, hogy mi a felépítése az emberi elmének, mire való, és hogyan működik, hogyan programozzuk a viselkedésünket az érzelmeink segítségével, hogyan alakulnak ki közben a gátlásaink, majd abból testi tüneteink, és mi a célja ennek az egésznek egyáltalán. Az AnaLog Módszert ezeknek az információknak a birtokában alakítottam lépésről-lépésre, míg elnyerte a végleges formáját, és alkalmassá vált a különféle konfliktusok, problémák, lelki, és testi gátlások és tünetek megoldására.

Ezzel a módszerrel fel tudjuk térképezni, hogy milyen viselkedésminta vezetett a problémád kialakulásához, milyen érzelmek vezérlik, azok hogyan alakultak ki, és mindezt úgy tudjuk megváltoztatni, hogy a várható változásról, és annak hatásiról is megfelelő információid lesznek már a konzultáció alatt. Így nemcsak megérted, átlátod, és megoldod a problémádat, de fel is készülhetsz a változásra, és így az nem fog meglepetésként érni.

Számomra egy módszer attól hiteles, hogy egyértelmű megoldásokkal szolgál, amelyek a gyakorlatban is tesztelhetők, és működnek. Nem magyarázatokat gyárt, és nem szükséges semmiben hinni hozzá, mert tapasztalat azonnal bizonyítja a működését. Az AnaLog technika ezen az elven működik. Látva az Metoda AnaLog egyszerűségét, és hatékonyságát, ma már csak ezzel dolgozom, és tanítom azoknak, akik kíváncsiak rá, és szeretnék a saját életükben, vagy mások segítésére alkalmazni.

Ahol már találkozhattál velem:

Copyright © 2011 – 2024 | AnaLog Módszer - Loós Balázs - Minden jog fenntartva