2015.
01. 11.

Képes vagy

Mikor és mitől vagy képes?

Jó kérdés, hogy mikor és mitől válsz képessé arra, hogy kijavítsd a hibákat?

Az első kérdésre a válasz: most.

A másodikra pedig az, hogy attól, hogy felkészültél arra hogy az elmédet a korábbitól eltérő módon használd. A korábbitól eltérő azt jelenti, hogy a továbbiakban már nem elkerülni akarod a problémáidat, hanem szembenézni velük.

Ne logikázz, emlékezz

Ezt az elméd segítségével egyszerűen megteheted. Csak fel kell idézned őket az emlékezeted segítségével. Emlékezni az érzelmeid segítségével tudsz, úgyhogy az érzelmeidre kell figyelned. És nem a logikádra. Ez maga a szemléletváltás.

Meg kell tanulnod azt, hogy amikor egy probléma felbukkan, akkor ne menekülj, hanem odafigyelj, mert akkor megtudhatod, hogy mivel van gond. A cél az, hogy az irányítást, vagyis a döntéshozatalt magadhoz ragadd. Egyelőre azonban még azokban a helyzetekben sem te döntesz, amikor egyedül hozod a döntést.

Nem te döntesz

Azért nem te döntesz, mert ugyanazt az utat járod, mint mindenki más. Először mások döntéseire hagyatkozol, de te magad tapasztalsz és érzel. Ez történik gyerekkorodban. Miután rájössz, hogy nem tetszik az, amit tapasztalsz, dönthetsz úgy, hogy a saját fejed után mész és magad mögött hagyhatod azt a másik embert, akinek a tanácsait, vagy utasításait követted. Ezzel azonban nem teszel egyebet, mint hogy egy embert lecserélsz egy érzelemre. Ez már fiatal felnőtt korodban zajlik. Onnantól kezdve már nem egy külső személy, hanem egy belső érzelem vezérel, de ugyanolyan módon. Te döntesz és mégsem te döntesz, hanem az érzelem, ami azóta is ott van benned, mert ott maradt. Elkezdhetsz az előérzeteidre figyelni és, ha rossz előérzeted van, akkor vagy indítod a logikai javító programot, vagy nem teszel egyáltalán semmit. Csapdába kerültél.

Figyeld az érzelmet

Ha fel akarod magadat szabadítani, akkor meg kell szabadulnod az érzelemtől.

A szabadulás azonban nem önkényesen történik, mert egy érzelmet nem lehet csak úgy önkényesen, vagy találomra átírni, vagy eltüntetni. Az érzelem azért van ott, hogy segítsen kijutni a csapdából. Ha figyelmen kívül hagyod, akkor az egyetlen eszközödet dobod el, amely a segítségedre lehet az úton.

Tovább: Érzelmi elme

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal:
Ha szeretnél értesülni, ha új cikket teszünk közzé, akkor...
Copyright © 2011 – 2024 | AnaLog Módszer - Loós Balázs - Minden jog fenntartva