2015.
07. 21.

A tünetek (gátlások) célja, és kialakulása

Az élet a változásról szól, melyet az érzelmeid motiválnak. Az életednek csak addig van értelme, amíg változol.

Arra, hogy változnod kell a konfliktusaid hívják fel a figyelmedet.

Ha tudod, hogy hogyan kell bánni a konfliktusokkal, akkor fel tudod őket használni arra, hogy változtasd önmagadat. Ha nem, akkor harcolsz előbb a külvilággal, és később saját magaddal. Ebben a harcban előbb-utóbb biztosan vereséget szenvedsz, ami fokozatosan rombolja az önbizalmadat. Minden egyes vereség kudarccal és csalódással jár.

 

A félelem és a gátlás téged véd

A sorozatos kudarcok nyomán félelem alakul ki benned, mely gátlások kialakulásához vezet. A félelem, és a gátlások célja az, hogy megkíméljen téged a további kudarcoktól azzal, hogy akadályt gördít eléd.

A félelemnek és a gátlásnak is az a célja, hogy változást kényszerítsen rád, mivel megakadályozza, hogy azt a viselkedésmintát, amiben kudarcot vallottál fenntartsd és továbbra is folytasd.

Az érzelmi gátlások azonban logikával felülírhatók - minden kudarcra van megfelelő magyarázat -, ezért rendszerint (és egyre inkább) kevésnek bizonyulnak a változás kikényszerítésére. Ennek az a következménye, hogy fizikai gátlások veszik át a helyüket. Fokozatosan kialakulnak a tünetek és betegségek.

A testi tüneteket és betegségeket már hiába magyarázod. A logika itt nem segít, viszont továbbra is változásra kényszerítenek. Valamit tenni kell.

A legfontosabb, hogy lehetőleg még akkor lépj, mielőtt fizikai tüneteid jelentkeznének. Ha azonban már megjelentek, akkor sincs későn, csak ebben az esetben több időre és türelemre lesz szükséged.

A lelki és a fizikai gátlások és tünetek csak akkor múlnak el, ha okafogyottá válnak, vagyis csak azt követően, hogy megváltoztál.

Mesajele Metoda AnaLog olyan eszköz, amely átláthatóvá teszi a számodra azt, hogy miben hibázol, az hogyan alakult ki és segít abban is, hogy megváltoztasd. Hozzásegít ahhoz, hogy megoldd a problémádat és meggyógyítsd önmagadat. Ez általában csak fokozatosan, tehát sorozatos lépések eredményeként és nem egyszerre, egy pillanat alatt megy végbe.

Loós Balázs

Metoda AnaLog

 

Kapcsolódó cikkek:

Az elme működéséről, az öngyógyításról és probléma megoldásról további információkat tudhatsz meg az AnaLog elme I. című könyvből, vagy az AnaLog elme I. című képzésen.

Miért van szükség az érzelmek oldására?

Mitől függ, hogy milyen gyorsan gyógyulsz?

AnaLog Módszer konzultáció

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal:
Ha szeretnél értesülni, ha új cikket teszünk közzé, akkor...

Kapcsolodó cikkek

2024.
02. 19.

Hogyan állj ki önmagadért?

Eszter egy társasházi lakásban élt. Nagyon szeretett ott lakni, mivel a munkahelye és a városközpont…
Elolvasom
2023.
12. 18.

Hogyan kezeljük, ha a gyermekünk hisztizik?

A játszótéren egy három év körüli kislány először csak pityergett, majd egyre jobban elkeseredett és…
Elolvasom
2023.
03. 20.

Őfelsége: A féltékenység

Ebben a cikkben körüljárjuk a féltékenységről kialakult téves elképzeléseket és szeretném megmutatni az olvasónak, hogyan…
Elolvasom
Copyright © 2011 – 2024 | AnaLog Módszer - Loós Balázs - Minden jog fenntartva