2017.
10. 17.

A változás szabadsága

Kényszerű változás

Változás az élet. Csak addig élsz, amíg változni vagy képes. Emberként szerencsés helyzetben vagy, mert lehetőséged van saját jogon dönteni arról, hogy változz. Nem feltétlenül vagy rákényszerítve, hogy külső kényszer hazására történjen meg veled, ha akarod, ha nem, mint egy tehetetlen marionett bábuval, ahogyan az az állatoknál van.

Mesajele állatvilágban addig uralod a területet, addig lehetsz te a főnök, amíg te vagy a legerősebb. Élvezheted a királyságot, de egy napon biztosan jön valaki, aki fiatalabb, erősebb lesz nálad, és akkor lejár a te időd, mert legyőzőre lelsz. Ha akarod, ha nem menned kell, és jól jársz, ha legalább az életedet megtarthatod. Ez a biztos kudarc, és veszteség pillanata egy külső kényszerítő erő, az erősebb által ki​kényszerített elkerülhetetlen ​változás. ​Mindenképpen bekövetkezik. Garantált kudarc, amely fájdalommal jár, és sokszor még a vesztes ​életébe is kerül.

 

A változás szabadsága a tudatosság forrása

Emberként élhetsz máshogy. Dönthetsz magad arról, hogy változz, nem feltétlenül kell ​szembenézned a külső legyőzővel.

Az impulzus, ami a változást megindítja belülről is jöhet. Ettől persze lehet még lehet, hogy ugyanolyan rossznak érzed. Ezzel együtt viszont lehetőség is, hogy megtanuld, hogyan használd, és kövesd ezt a jelzést úgy, hogy ne fájjon a változás. Ha ezt megtanulod, akkor nem fog fájni. Nem lesz rossz ​egyáltalán.

Sőt éppen azzal kerülheted el a sérülést, és fájdalmat, ha követed a belső jelzést, mert már jó előre figyelmeztet arra, hogy az úton, melyre lépni készülsz sérülésre, fájdalomra számíthatsz. Az, hogy ember vagy azt jelenti, hogy van egy tökéletesen működő belső figyelmeztető rendszered. Olyan, amelyik jó előre figyelmeztet, hogy állj meg! Mielőtt bármit tennél előbb figyelj oda erre a jelre, amit úgy hívnak, hogy megérzés. A segítségével megkeresheted, és kijavíthatod azt a hibát, ami a problémádat okozza, és változz meg. Változz meg, különben neked fog fájni. Lehet, hogy másnak is, de neked biztosan fájni fog.

 

A változás belül kezdődik

A jel ami figyelmeztet egy érzelem. Ha figyelsz rá, megállsz, és előbb oldod, feldolgozod, és csak aztán mész tovább, akkor nem fogsz sem sérülni, sem pedig másokat bántani. Az érzelem oldása nélkül nem tudhatod, hogy hogyan viselkedj úgy, hogy sem te, sem pedig más ne sérüljön. Az érzelem feldolgozása nélkül csak egy dologban lehetsz biztos. Abban, hogy valaki sérülni fog, és ennek rád nézve ennek következménye lesz. Feldolgozás nélkül pedig előbb-utóbb biztosan döntésképtelenné válsz. Nehéz dönteni akkor, ha csak abból választhatsz, hogy te sérülj, vagy valaki más. Olyan valakivé válhatsz, aki folyton csak halogat, és másoktól várja, hogy döntsenek helyette.

A gátló érzelem feldolgozásával, és oldásával láthatóvá válik az új viselkedésminta, és nyílik meg az út a számodra, amelyen nem ér kudarc, fájdalom, és csalódás.

Ez a belülről fakadó változás szabadsága az, amire emberként képes vagy. Ez a tudatosság forrása. Ettől vagy ember. ​Használd ki, élj a lehetőséggel!

Loós Balázs

Metoda AnaLog

 

AnaLog Módszer képzés, ahol a módszerről, önmagad változtatásáról, az érzelmek feldolgozásáról, és a gátlások oldásáról többet megtudhatsz.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal:
Ha szeretnél értesülni, ha új cikket teszünk közzé, akkor...

Kapcsolodó cikkek

2024.
02. 19.

Hogyan állj ki önmagadért?

Eszter egy társasházi lakásban élt. Nagyon szeretett ott lakni, mivel a munkahelye és a városközpont…
Elolvasom
2023.
12. 18.

Hogyan kezeljük, ha a gyermekünk hisztizik?

A játszótéren egy három év körüli kislány először csak pityergett, majd egyre jobban elkeseredett és…
Elolvasom
2023.
12. 04.

Karácsonyi készülődés az önszeretet terében

Bár sokan sokféleképpen viszonyulunk a karácsonyhoz, abban valószínűleg egyetértünk, hogy a karácsony az év legkiemelkedőbb…
Elolvasom
Copyright © 2011 – 2024 | AnaLog Módszer - Loós Balázs - Minden jog fenntartva