2023.
03. 09.

Női minőség

Duális fizikai világunkat az anima és az animus, a Női és a Férfi minőség alkotja és egymást kiegészítve teremtenek. Ez milliónyi formában megnyilvánulhat, mint például a női és férfi testben történő megjelenésben; az anya és az apa minőségben, vagy akár egy emberen belül is az ún. női és férfi oldalunk vagy tulajdonságaink tekintetében. 

Sajnos napjainkban sokszor egymás ellentétpárjaiként jelenítik meg a férfi és a női minőségeket, úgy, mint Nap – Hold, Mars – Vénusz,  tűz – víz, kiáradás – befogadás, aktivitás – passzivitás, értelem – érzelem, logikai gondolkodás – intuíció, hivatás – magánélet, karrier – család és így tovább… E két minőség azonban nem ellentétpárjai, hanem kiegészülései egymásnak, mert a női minőség nem létezhet a férfi minőség nélkül és fordítva.  

A férfi (is) a nőn keresztül, az anyai-női minőségen keresztül érkezik a Földre s vágyik is vissza a női minőségbe, mert ezen keresztül tud visszakapcsolódni az Isteni egységbe, a feltétel nélküli szeretetbe. 

Ha egy nő bezárkózik és nem működteti magában a női minőségeket, az elfogadást, a befogást, a szeretetet, az odafigyelést, a gondoskodást stb. azaz, ha nem fogadja el és nem fogadja be a férfit, akkor a férfit elzárja a szeretetenergiáktól. 

A férfi akár tudatos rá, akár nem, érzékeli ennek a hiányát és próbál visszakerülni a női szeretet-minőségbe. Ha ez nem sikerül, mert a nő nem nyílik meg már számára, akkor először a tehetetlenség érzést éli meg, esetleg dühöt vagy haragot… Kompenzációként belemenekülhet a munkába, az alkohol fogyasztásba vagy más addikciókba, szélsőségesebb esetekben erőszakosság, agresszivitás vagy durvaság formájában jut felszínre a tehetetlenség érzése. De megnyilvánulhat úgy is, hogy a férfi kifelé menekül és másik női minőséget keresve, szerető(k) tartásával kompenzálja a hiányát.

Ha a nő elzárkózik, bezáródik, akkor nem csak a férfit, hanem a gyermekét és önmagát is elzárja a szeret áramoltatásától, saját női minőségétől. Ennek a bezárkózásnak oka lehet a szülői vonalon hozott bármilyen negatív minta, szorongás, félelem, gyerekkori trauma, sérülés.

Ha ezek nincsenek kidolgozva, akkor a férfi (és a gyerek is) „nyomkodja azokat a bizonyos gombokat” megsérti a nőt, a nő pedig a vélt vagy valós sérelmekre reagálva még jobban elzárkózik, újabb védelmi páncélokat rakva a szívére. 

Ha a nő nem tudja a női minőségét működteti, nem tud nyitott, befogadó és transzformáló lenni, nem tudja a szeretetet önmagában és a környezetében áramoltatni, ha lezár érzelmi, lelki szinten, akkor előbb utóbb más területeken kezd el kompenzálni: a befogadó minőséget a fizikai síkon veszi vagy tömi magába például túlzott étel, édesség, kávé stb. fogyasztás formájában; esetleg cigarettát szívja magába ellentételezésként vagy egyéb függőségek alakjában kompenzálja az elfojtott női minőségét. De megjelenhet ez a kompenzáció a szellemi síkon is, amikor a nő túlzásba viszi például szellemi munkát vagy végeláthatatlan tanfolyamok sorozatába, iskolákba menekül. 

A női minőségünkön lévő félelmeket ki kell oldani, hogy a nő szíve újra meg tudjon nyílni és vissza tudjon találni az igazi szeretetteljes, elfogadó, befogadó, lágyan áramló női minőségébe, hogy a maga természetességében tudja biztosítani a szeretetteljes környezet kialakítását, az otthon melegét, a szerető-minőséget a párja és az anya-minőséget a gyermeke(i) irányába és mindezekben harmonikusan ki tudjon teljesedni. 

Világunkat csak a boldog, nőiességét szabadon megélő, be- és elfogadó, szeretetteljes női minőség tudja jobbá tenni.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal:
Ha szeretnél értesülni, ha új cikket teszünk közzé, akkor...

Kapcsolodó cikkek

2023.
04. 17.

Méltatlanul mellőzött női oldalunk

Miért rohanunk? Sokan érezzük úgy, hogy szívesen változtatnánk a világon - a mindennapok rohanásán, a…
Elolvasom
Copyright © 2011 – 2024 | AnaLog Módszer - Loós Balázs - Minden jog fenntartva